Even voorstellen… idverde Advies

Dit jaar is een speciale editie van het Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte. Niet alleen vanwege de online invulling, maar ook vanwege de samenwerkingspartners. Zij maken het congres financieel mogelijk, denken en werken actief mee met het hoofdthema van het congres, de samenstelling van het hoofdprogramma én de deelsessies. Zo ook idverde Advies die we graag aan je voorstellen!

idverde Advies is de nieuwe naam van BTL Advies, een landelijk opererend groen architecten- en ingenieursbureau dat innovatief en creatief is en altijd zoekt naar vernieuwende oplossingen. BTL was al bijna twee jaar onderdeel van de internationale idverde Groep met in alle landen (Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Nederland, Denemarken en Duitsland) hetzelfde doel: waarde toevoegen voor onze klanten, voor de gebruikers van groen en voor de omgeving. De samenwerking met onze internationale collega’s inspireert en maakt ons sterker. Dat was reden genoeg om als idverde Advies verder te gaan.

Transitie in de publieke ruimte

Thema’s die nu belangrijk zijn en (nog) belangrijker worden betekenen veelal een transitie in de publieke ruimte, fysiek of organisatorisch: klimaatadaptatie (hitte, wateroverlast, droogte), teruglopen van de biodiversiteit, gezondheid van mensen (relatie met groen). Deze thema’s haken bijna allemaal in op de manier waarop we de buitenruimte organiseren. Dit wordt integraler en moet vanuit de keten worden aangepakt, specialisten moeten worden ingeschakeld. Met grote projecten in bijvoorbeeld Almere (deelsessie ‘Klimaatbestendig en natuurinclusief van schets tot schoffel, samen met bewoners’) zijn we in staat om naast visie en ontwerp met het klimaat bezig te zijn door de maatregelen direct toe te passen en te volgen of ze in de praktijk ook echt werken.

Waarom zelf het wiel uitvinden?

idverde Advies wil jou als deelnemer op NCBOR 2020 graag prikkelen, inspireren én motiveren. Wat wordt er in het land gedaan? Waar wordt geëxperimenteerd met nieuwe oplossingen en wat levert dat op? Als deelnemer kun je deze oplossingen morgen zelf toepassen om je eigen wensen en doelstellingen waar te maken en problemen op te lossen. Door het delen van onze kennis én de kennis van partners over wat ging er goed? En wat ging er (nog) niet zo goed? Dat is waardevolle informatie, want waarom het wiel uitvinden of je hoofd stoten als iemand anders dat al gedaan heeft? Investeer liever in je collega’s enthousiasmeren en het op maat maken voor de eigen situatie.

Het lijkt een halve dag te kosten, maar…

Dus kom vooral naar NCBOR, 2020 ook digitaal in coronatijd, want de informatie, de kennis, het netwerk en de nieuwe oplossingen die worden getoond, zijn minimaal gelijkwaardig aan dat van andere jaren. Laat je prikkelen, inspireren en motiveren om oplossingen morgen zelf toe te passen. Want “het lijkt een halve dag te kosten, maar levert in werkelijkheid een veelvoud hiervan op”, aldus één van onze klanten over onze eerdere bijdrage aan NCBOR.

Groener leven voor iedereen

De filosofie van idverde Advies: Groener leven. Groen is belangrijk voor ons als mensen: aantrekkelijk om te wonen, te verblijven, te werken of in te sporten. Hoe kunnen we de transitie in de buitenruimte in en met groen verwezenlijken? Door het delen van onze bestaande kennis en ervaring tijdens NCBOR 2020 hoeven deelnemers niet helemaal van vooraf aan te beginnen, maar maken ze een vliegende start. Hiermee initiëren ze zelf de volgende fase en brengen ze ons vakgebied weer een stap verder. En daar hebben we allemaal profijt van!

Deelsessies door idverde Advies

  • Klimaatbestendig en natuurinclusief van schets tot schoffel, samen met bewoners
  • Havenbedrijf voert regie om samen met de markt haar doelstellingen te bereiken

Bekijk alle deelsessies >