28 november 2019

Het Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte 2019 op 28 november is dé kennis- en ontmoetingsplek voor professionals die werkzaam zijn in het beheer en onderhoud van de openbare ruimte. ‘De beheerder van morgen weet waar het om draait’ is het thema van dit jaar. De focus ligt de komende weken op het bekend maken van het programma, sprekers en verdere inhoud. De keynote speaker mogen we alvast bekend maken: ‘Coen Jutte’, veranderexpert, muzikant en bovenal een bijzonder inspirerende spreker! Wil jij netwerken, mee discussiëren, geïnspireerd raken en nieuwe kennis opdoen? Dan is het NCBOR congres wat voor jou! Wij ontmoeten je graag de 28e november in Zaandam!

Sprekers

Verander expert & muzikant
Verander-expert en muzikant Coen Jutte ontwikkelde zijn stijl in het theater en zijn kennis bij Aberkyn van McKinsey. Of het nu gaat om veranderen, samenwerken, leiderschap of vitaliteit, zijn motivational speech haalt u speels uit de comfortzone en begeleidt u van inspiratie naar actie: wat gaan we vanaf morgen anders doen?
Algemeen directeur CROW
Pieter Litjens, pragmatisch ingesteld, benaderbaar en wil gezamenlijk dingen bereiken. Hij zat in de Tweede Kamer, was burgemeester van Aalsmeer en was als stadsdeelwethouder verantwoordelijk voor de openbare ruimte in de Bijlmer.
CROW dagvoorzitter
De rol en positie van de beheerder openbare ruimte wordt steeds diverser, complexer en uitdagender. Dat vraagt niet alleen om bij te blijven in je vakgebied, maar zeker ook om slim te leren van elkaar. NCBOR biedt in één dag niet alleen inhoudelijke kennis, maar vooral ook inspiratie en leren van vakgenoten. Mag ik je uitnodigen naar Zaanstad te komen en kennis te halen én brengen?
CROW dagvoorzitter
Dit jaar staat niet ‘het beheer’, maar ‘de beheerder’ centraal op het NCBOR. Want de beheerder van morgen dient over vele competenties te beschikken. Inhoudelijke kennis alleen is niet meer genoeg, want je moet ook kunnen communiceren, ondernemend en risicobewust zijn, flexibel, politiek sensitief, kunnen omgaan met data en nieuwe technieken, en ga zo maar door.

Programma

Tijdens deze inspirerende sessie leer je de beheerder van morgen kennen

Leer hoe jij jouw positie inneemt aan de hand van 3 visies van beheerders van morgen:
- Transitiemanager (innovatie)
- Assetmanager (methodiek)
- Participatiemanager (mens)

Krijg inzicht in de benodigde competenties en vooruitblik op de laatste trends en ontwikkelingen

Eet smakelijk en schuif aan bij de sponsoren.

Kijk voor de verschillende deelsessies bij het tabje 'Deelsessies'.

Slim leren van elkaar. Wie mogen we het woord geven?

De beheerder van morgen …. weet op ieder moment exact hoe de buitenruimte erbij ligt.

Innovatieve detectietechnieken maken het mogelijk om voortdurend en gedetailleerd objecten en kwaliteit van de buitenruimte te meten. Dit heeft grote gevolgen voor de wijze van inspecteren en het plannen van onderhoud en vervangingen.

Sprekers: Johan Zorg

De beheerder van morgen.... kan op basis van big data en nieuwe technieken een betere onderhoudsprognose opstellen

Sprekers: Hans Droogh

De beheerder van morgen.... kent zijn persoonlijke drijfveren en competenties

De beheerder van morgen is niet alleen een vakman/vakvrouw, maar ook een adviseur in een samenwerkingsproces. Vanuit individuele drijfveren krijgt de beheerder inzicht in wat hem/haar drijft en hoe hij/zij daarmee in actie komt. Concreet gezegd brengt het zelfkennis, waardoor je beter begrijpt hoe en waarom je reageert en handelt. Er zijn zeven drijfveren. Een drijfveer kan zijn dat je graag alles wil analyseren en snappen of je hebt een helder doel voor ogen en ben besluitvaardig of je wil graag consensus bereiken. Het is altijd een mix van verschillende drijfveren. Onder mom ben jij klaar voor morgen en hoe kan jezelf als vakman/vakvrouw meer de rol als adviseur aannemen, waardoor je groeit en professioneler je rol als beheerder van morgen kan uitoefenen.

Sprekers: Annet Muller van LIS Advies, Marco Dofferhoff van Gemeente Delft

De beheerder van morgen.... weet welke eisen hij moet stellen aan de inrichting van de infrastructuur en openbare ruimte

Sprekers: Martin Burger van Burgers's Organisatie en Beheeradvies, Jan van 't Klooster van Gemeente Amersfoort

De beheerder van morgen.... werkt samen met ontwerpers aan de transitie van de openbare ruimte

Sprekers: Joachim Declerck van Architecture Workroom Brussels

De beheerder van morgen.... weet wat de burger belangrijk vindt en richt zijn activiteiten hierop.

Bestuurders roepen al lang dat zij in het beheer van de openbare ruimte willen sturen op de beleving van de bewoners. Het wordt steeds duidelijk hoe je dit kan doen. De CROW-publicatie ‘Beleving van de openbare ruimte’ laat zien wat er komt kijken bij het sturen op beleving, en hoe je het zou kunnen meten.

Sprekers: Olaf Stillebroer van PPB Nootdorp, Peter van Welsem van Keizer & Vanwelsem

De beheerder van morgen….. is nieuwsgierig en onderzoekt alle mogelijkheden

De beheerwereld stapt met het initiatief voor een leerstoel Managing Public Space de universiteiten en de wetenschap in. Andersom speelt dat net zo sterk, want Wageningen gaat veel leren van de beheerders van de openbare ruimte en de infrastructuur. De universiteit wordt zich nu al bewust van de omvang en het belang van de ‘assets’ en de processen op straatniveau. De komende jaren zetten we in op een constante wisselwerking tussen theorie en prakrijk, tussen ideeën op afstand en die van iedere dag. In deze sessie pakken we deze draad op en gaan we ‘spiegelen’. Dan doen we zowel inhoudelijk als op het niveau van houding en gedrag, want onbekend maakt onbemind. We doen dit door potentiele oplossingen voor een aantal cases uit de huidige en toekomstige beheerproblematiek te spiegelen aan wetenschap. Hoe zou de beheerder ze aanpakken en hoe kijken wetenschappers daar tegen aan?

Inschrijven

Reguliere deelnemer
€ 450,- excl. 21% btw
Lid werkgroep CROW
€ 395,- excl. 21% btw
Ambassadeur iAMPro
€ 395,- excl. 21% btw
Abonnee Vakbladen
€ 395,- excl. 21% btw

Acquire Publishing (o.a. Straatbeeld, BuitenSpelen, Stedebouw & Architectuur, Ruimte en Licht)

Partner CROW Levende Stad
€ 395,- excl. 21% btw

Alle Partners CROW Levende Stad krijgen korting, Alleen deelnemende CROW Levende Stad-gemeenten krijgen de eerste 2 entreekaarten gratis. Aanmelding is o.b.v. datum/tijd.

Student
€ 25,- excl. 21% btw

Nieuws en Media

Waarom je NCBOR 2019 als openbare ruimte professional niet mag missen

  • Het is dé ontmoetingsplek voor beheer- en onderhoud professionals
  • Het geeft actuele competentiekennis en inzichten die je wendbaarheid vergroten
  • Succesvolle veranderexpert ‘Coen Jutte’ helpt en inspireert om patronen te doorbreken
  • Vakgenoten delen (herkenbare) praktijkvoorbeelden bij verandering
  • Zorgt ervoor dat de beheerder van morgen blijft leren en weet waar het om draait

Wist u dat...

18
Sprekers
1
Dagen
350
Bezoekers
13
Workshops
8
Stands

Mede mogelijk gemaakt door onze partner en sponsoren