NCBOR 2020

Achter de schermen wordt alweer hard gewerkt aan de invulling van het programma voor NCBOR 2020. Zo wordt de komende periode bepaald welke gemeente zich gastgemeente van deze editie mag noemen, waar beherend Nederland elkaar dit jaar gaat ontmoeten én wanneer het congres gaat plaatsvinden.

De beheerder van morgen weet waar het om draait
Op 28 november 2019 verzamelde beherend Nederland zich in een nat en onstuimig Zaanstad. In 2019 stond de ‘beheerder van morgen’ centraal. Want het vak van de beheerder verandert in rap tempo en dat vraagt om nieuwe inzichten en competenties. Daarom vroegen we toppers in het vakgebied hun kennis en vaardigheden met ons te delen en ons te inspireren het morgen anders te gaan doen. En dat leverde nieuwe inzichten, maar ook herkenning op.

Afsluitend werd Miika Heijmans door de aanwezigen verkozen tot ‘beheerder van morgen’ en mocht de officiële ‘de beheerder van morgen’-bokaal in ontvangst nemen.

Lees de terugblik >

Sprekers NCBOR 2019

Verander expert & muzikant
Verander-expert en muzikant Coen Jutte ontwikkelde zijn stijl in het theater en zijn kennis bij Aberkyn van McKinsey. Of het nu gaat om veranderen, samenwerken, leiderschap of vitaliteit, zijn motivational speech haalt u speels uit de comfortzone en begeleidt u van inspiratie naar actie: wat gaan we vanaf morgen anders doen?
Directeur Beheer
Ronald is al ruim 21 jaar werkzaam bij de gemeente Leiden en heeft daar diverse functies bekleed. Voordat hij directeur werd was hij kwartiermaker organisatieontwikkeling Beheer, afdelingsmanager Realisatie, directeur Sportbedrijf a.i., sectorhoofd Economische Zaken en adelingshoofd Ruimtelijke Ordening.
Concerndirecteur Duurzame Stad en Leefbaarheid
Al weer ruim 9 jaar in het vakgebied beheer, blijft Jaap enthousiast en op zoek naar kansen en samenwerking. “Ik ben eigenlijk geen onderwerp van betekenis tegengekomen dat niet raakt aan beheer. En dat gaat veel verder dan de publieke ruimte....
Onderzoeker & Trainer
Onderzoeker & Trainer bij Duwtje “Gedrag een duwtje geven op een verfrissende en creatieve manier, gebaseerd op wetenschappelijke inzichten.” Daarvoor heeft Marije als eerste ‘belevingsambtenaar’ gewerkt bij de gemeente Deventer. Van beheer naar meer regie op de relatie tussen gebruiker en fysieke omgeving....
Jan ter Wal
Afdelingshoofd Projectmanagement en Ruimtelijke Kwaliteit a.i.
Leidinggevende van de afdeling die het gebruik, beheer en onderhoud van de openbare ruimte in Nijmegen verzorgt. Stadsbeheer omvat het beheer en onderhoud van alle assets van de gemeente in de openbare ruimte, is opdrachtgever m.b.t. het inzamelen van alle afvalstromen en het reinigen van de stad....
Joachim Declerck
Belgisch architect
Belgisch architect, Joachim Declerck, sprak vorig jaar tijdens NCBOR zijn verwondering uit over de beheerwereld, hoe hij die ontdekt heeft door de inzending van de kopgroep Beheer bij de Internationale Architecteur Biënnale Rotterdam 2018 en welke stappen hij ziet voor de beheerwereld om een centrale plek in te nemen in het vullen van de missing link. Dit jaar vertelt hij ons over het vervolg in de praktijk.
Marco Berkhout
Sectormanager
Marco Berkhout is Programmamanager Regionale Energie Strategie Noord-Holland Zuid en is als sectormanager werkzaam voor de Provincie Noord-Holland. Daarnaast stond Marco Berkhout aan de wieg van iAMPro en is voorzitter van de stuurgroep. Het kennisplatform iAMPro richt zich op kennisdeling rondom assetmanagement binnen de openbare ruimte.
Algemeen directeur CROW
Pieter Litjens, pragmatisch ingesteld, benaderbaar en wil gezamenlijk dingen bereiken. Hij zat in de Tweede Kamer, was burgemeester van Aalsmeer en was als stadsdeelwethouder verantwoordelijk voor de openbare ruimte in de Bijlmer.
CROW dagvoorzitter
De rol en positie van de beheerder openbare ruimte wordt steeds diverser, complexer en uitdagender. Dat vraagt niet alleen om bij te blijven in je vakgebied, maar zeker ook om slim te leren van elkaar. NCBOR biedt in één dag niet alleen inhoudelijke kennis, maar vooral ook inspiratie en leren van vakgenoten. Mag ik je uitnodigen naar Zaanstad te komen en kennis te halen én brengen?
CROW dagvoorzitter
Dit jaar staat niet ‘het beheer’, maar ‘de beheerder’ centraal op het NCBOR. Want de beheerder van morgen dient over vele competenties te beschikken. Inhoudelijke kennis alleen is niet meer genoeg, want je moet ook kunnen communiceren, ondernemend en risicobewust zijn, flexibel, politiek sensitief, kunnen omgaan met data en nieuwe technieken, en ga zo maar door.
Wethouder Zaanstad
Wethouder Gerard Slegers van gemeente Zaanstad heeft openbare ruimte (inclusief slappen bodem en klimaatadaptatie) in zijn portefeuille. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor bereikbaarheid, mobiliteit en parkeren, sport, economische zaken en havens en vaarwegen. Daarnaast is hij ook nog wijkwethouder voor Zaandam Zuid, Nieuw West en Assendelft.

Dagprogramma NCBOR 2020

Op dit moment is CROW achter de schermen druk bezig met de invulling van het programma voor NCBOR 2020.
Wanneer het programma definitief is zullen we dat hier bekendmaken.

Inschrijven

Reguliere deelnemer
€ 450,- excl. 21% btw
Sponsor
€ 350,- excl. 21% btw
Ambassadeur iAMPro en Actieve werkgroepleden en (externe) docenten CROW
€ 395,- excl. 21% btw
Abonnee Vakbladen
€ 395,- excl. 21% btw

Acquire Publishing (o.a. Straatbeeld, BuitenSpelen, Stedebouw & Architectuur, Ruimte en Licht)

Partner CROW Levende Stad
€ 395,- excl. 21% btw

Alle Partners CROW Levende Stad krijgen korting, Alleen deelnemende CROW Levende Stad-gemeenten krijgen de eerste 2 entreekaarten gratis. Aanmelding is o.b.v. datum/tijd.

Student
€ 25,- excl. 21% btw

Nieuws en Media

Tijdens het Nationaal Congres Openbare Ruimte (NCBOR) vertelden Nathalie Merrelaar, Perry Peeters en Martijn van Duuren over de strategiewijziging binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug omtrent het Gemeentelijk Rioleringsplan (GRP). Onvrede“Er was sprake van een goed GRP”,  vertelt Peeters. “Toch waren...
  • 12 december 2019
Lees meer
In de gemeente Zaanstad prijkt de Kleurenbuurt. Hier prijken enkele flats die tientallen jaren geleden gebouwd zijn. “Wat zorgt voor een diverse groep”, vertelt Willem Totté. In de flat wonen bewoners van het eerste moment, toen de flats nieuw en...
  • 12 december 2019
Lees meer

Waarom je NCBOR 2020 als openbare ruimte professional niet mag missen

  • Het is dé ontmoetingsplek voor beheer- en onderhoud professionals
  • Het geeft actuele competentiekennis en inzichten die je wendbaarheid vergroten
  • Succesvolle veranderexpert ‘Coen Jutte’ helpt en inspireert om patronen te doorbreken
  • Vakgenoten delen (herkenbare) praktijkvoorbeelden bij verandering
  • Zorgt ervoor dat de beheerder van morgen blijft leren en weet waar het om draait

Wist u dat...

40
Sprekers
1
Dag
350
Bezoekers
12
Deelsessies
6
Stands

Mede mogelijk gemaakt door