Transitieopgaven: van ambitie naar uitvoering, en hoe dan?

Dit jaar online: hét congres over het beheer van de openbare ruimte

Ambities genoeg. Van klimaatadaptatie tot energietransitie. Onomkeerbare ontwikkelingen die grote invloed hebben op de inrichting, het gebruik en het beheer van onze leefomgeving. Maar hoe vertaal je deze grote transitieopgaven naar de uiteindelijke uitvoering? Hoe maak je de ambitie voor jouw organisatie toepasbaar? Wat ga jij morgen anders doen om het lange termijndoel te behalen? Welke hindernissen zie jij en gaan we met elkaar proberen op te lossen? Dat staat centraal in de 2020-editie van het Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte.

Sprekers, ervaringsdeskundigen en vakgenoten nemen je tijdens het online congres op donderdag 26 november middels inspirerende praktijkvoorbeelden mee in de vertaalslag van een visie naar een ambitie en hoe je deze vertaalt naar de daadwerkelijke uitvoering.

Dit jaar is een speciale editie. Niet alleen vanwege de online invulling, maar ook vanwege de samenwerkingpartners. Zij maken het congres financieel mogelijk, denken en werken actief mee met het hoofdthema van het congres, de samenstelling van het hoofdprogramma én de deelsessies. We stellen ze binnenkort aan je voor!

Waarom je hierbij wilt zijn

  • Dé online ontmoetingsplek voor beheer- en onderhoud professionals
  • Vakgenoten delen (herkenbare) praktijkvoorbeelden
  • Concrete handvatten voor het realiseren van transitieopgaven
  • Inspiratie opdoen over ontwikkelingen in het vakgebied

Voorlopig programma

Het belooft een mooie online middag te worden vol inspiratie, interessante deelsessies én sprekende praktijkvoorbeelden. Achter de schermen wordt nog hard gewerkt aan de inhoudelijke invulling van het online programma, maar de onderdelen die al zeker zijn, delen we graag vast met je.

Wil je zeker weten dat je niets mist? Zorg dan dat je op tijd aanwezig bent zodat je eventuele technische problemen kunt oplossen voordat we om 13.30 uur van start gaan. We zorgen meteen voor gezelligheid, dus je komt nooit te vroeg.

De vertrouwde dagvoorzitters Harro Verhoeven & Ineke Westerbroek heten je van harte welkom op deze online editie van NCBOR 2020.

We gaan in discussie over het thema van vandaag ‘transitieopgaven: van ambitie naar uitvoering’. Pieter Litjens (directeur CROW) gaat in gesprek met Maria van der Heijden (directeur-bestuurder MVO Nederland), Jacolien Eijer (directeur NLingenieurs) & Edim Hadziavdic (directeur Stadsbeheer gemeente Rotterdam).

Ook tijdens deze online editie van NCBOR heeft netwerken een belangrijke plaats, want we kunnen ons voorstellen dat je juist in deze tijd behoefte hebt aan contact met vakgenoten. Zo kun je elkaar tijdens NCBOR informeel ontmoeten om bij te praten en nieuwe kennis en ervaringen uit te wisselen.

Tijdens deze twee rondes met deelsessies inspireren we je door middel van praktijkvoorbeelden. We nemen je mee in de vertaalslag van visie naar ambitie en de vertaling naar de daadwerkelijke uitvoering. Benieuwd naar de onderwerpen van de deelsessies? Die vind je bovenaan dit programma onder het tabje ‘deelsessies’.

In 2021 organiseren we NCBOR weer graag samen met een gastgemeente. Gesprekken zijn nog gaande. Heb je belangstelling? Laat het ons weten.

Op 26 November volgt het laatste nieuws.

We sluiten de dag af met een kennisquiz die is opgezet in samenwerking met Managing Public Space. Harro Verhoeven presenteert de quiz op zijn eigen ontwapenende manier en krijgt inhoudelijke steun van Eva Duivenvoorden (Promovendus WUR, Managing Public Space). Centraal in de kennisquiz staan leren, kennis én kennis delen.

Behalve leerzaam wordt het vooral een hele leuke, gezellige afsluiting van een boeiende middag. Dat wil je niet missen!

Om 17.00 uur realiseren we ons dat de middag is omgevlogen en sluiten we de middag af! Opvolging en verdieping van sessies gaan we komend jaar oppakken via de community CROW Levende Stad en iAMPro. Zien we je daar ook weer?

Inschrijven

Reguliere deelnemer
€ 199,- excl. 21% btw
Partner CROW Levende Stad
Partners van CROW Levende Stad krijgen korting. Partners die werkzaam zijn bij overheden krijgen de eerste twee kaarten gratis.
€ 169,- excl. 21% btw
Student
Stuur een kopie van je studentenkaart naar congressen@crow.nl
€ 9,- excl. 21% btw

Nieuws en Media

Een interview met Jorg Hogerheijde die de kans kreeg om bij DON Bureau aan zijn Adviesmodel Duurzame ontwikkeling te werken, de toekomst voor het vakgebied.
  • 22 oktober 2020
Lees meer
Een uitgebreid interview met Miika Hijmans, beheeradviseur groen in Hanzestad Deventer én in 2019 uitgeroepen tot 'beheerder van morgen'.
  • 21 oktober 2020
Lees meer
Deze online editie van NCBOR vindt plaats op donderdagmiddag 26 november en is hét jaarlijkse event voor het vakgebied beheer openbare ruimte.
  • 15 oktober 2020
Lees meer

Mede mogelijk gemaakt door onze contentpartners