Gemeente Helmond is gastgemeente NCBOR 2021

In de afgelopen jaren heeft gemeente Helmond al eens aangegeven belangstelling te hebben om vakgenoten beheer openbare ruimte te mogen ontvangen in Brabant. Voor een kennismaking met de aanpak van de gemeente Helmond en om de mogelijkheid te bieden om elkaar te ontmoeten.

Een tikkeltje eigenwijs

Gemeente Helmond is een tikkeltje eigenwijs en kiest vaak voor eigen oplossingen. Daarentegen zijn ze ook enthousiast betrokken bij iAMPro en CROW Levende Stad, om juist kennis en ervaringen te delen; brengen én halen. Onder andere met behulp van de roos van iAMPro hebben ze het beheer van de openbare ruimte in de afgelopen tijd tegen het licht gehouden. Zijn alle stappen van ambitie, strategie tot en met evaluatie eigenlijk wel belegd in de organisatie? Wie is waarvoor verantwoordelijk? Is onze data op orde? Hoe kunnen we beter ideeën vanuit bedrijven en bewoners ophalen? En hoe zorgen we ervoor dat onze plannen beter verwoord naar het college gaan, zodat iedereen aanhaakt?

Deze insteek heeft er toe geleid, dat in tegenstelling tot voorgaande jaren, er nu veel minder vragen zijn gesteld in het bestuur en de voorgestelde plannen én financiering zijn goedgekeurd. De organisatie is hier – terecht – trots op en deelt graag haar leerervaringen en successen.

Kennismaken met Helmond

Erik de Vries, wethouder Beheer Openbare Ruimte in de gemeente Helmond, nodigt je in onderstaande video persoonlijk uit om Helmond te bezoeken voor NCBOR 2021.

Maak kennis met de gemeente Helmond in 2,5 minuut.