Terugblik NCBOR 2020
Beherend Nederland verzamelde zich dit keer online voor het jaarlijkse Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte. Vanuit de Prodentfabriek in Amersfoort kregen de deelnemers een interessant en afwisselend programma voorgeschoteld rond het thema 'Transitieopgaven: van ambitie naar uitvoering, en hoe dan?'. Inmiddels zijn zowel de foto's als de terugkijkvideo van het plenaire deel beschikbaar. Benieuwd naar hoe de dag is geweest?

De opnames van de deelsessies komen beschikbaar voor alle deelnemers van NCBOR in een besloten groep van CROW Levende Stad.

Beeldverslag plenair programma

Keynote en rondetafel

Deelsessies samengevat

Kennisquiz

Download presentatie

Keynote Maria van der Heijden

“Er is meer lef nodig voor duurzame transitie”, zo was de boodschap van keynote-spreker Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland. “Al jaren wordt gepraat over verduurzaming en kijken naar andere waarden dan geld. En dat praten is onder andere de reden dat het juist die verandering zo traag gaat. We hebben leiders nodig die zeggen: dit gaan wij gewoon zo doen.” Welke impact dat kan hebben, maar ook vooral hóe je als beheerder de impact kan maken, stond centraal tijdens haar inspirerende keynote. Het thema kwam ook uitgebreid ter sprake tijdens het rondetafelgesprek dat Van der Heijden had met Edim Hadziavdic (gemeente Rotterdam) en Pieter Litjens (Kennisplatform CROW).

Winnaar Kennisquiz

Lars Tamboer, idverde Advies

Na een spannende en leerzame Kennisquiz werd Lars Tamboer van idverde Advies de winnaar met de meeste punten. Daarmee werd hij uitgeroepen tot ‘de slimste beheerder van Nederland’. Naast deze eretitel en eeuwige roem heeft Lars een overnachting gewonnen voor 2 personen in het Golden Tulip-hotel West-Ende, een oude ‘fabrikantenvilla’ midden in het centrum van Helmond. Je kunt de Kennisquiz terugkijken bij het beeldverslag.

Tot ziens in 2021 in Helmond

Helmond is gastgemeente NCBOR 2021

Met het vertrouwen dat november 2021 de situatie weer wat is genormaliseerd, gaan we uit van een fysiek dan wel hybride congres, waar persoonlijk ontmoeten weer mogelijk wordt! Wethouder Erik de Vries van gastgemeente Helmond nodigt je persoonlijk uit en laat je alvast kennismaken met zijn actieve Brabantse gemeente.

Bekijk de video’s.